Logo för Angeyja Islandshästar

Turridning i Åre

- Halvdag i fjällterräng
Vi börjar dagen med att hämta våra hästar och förbereder dom för turen. Vi rider halvägs upp till Nordhallsfjället. Turen går genom kuperad terräng. Väl uppe på berget så tar vi en välförtjänt fikapaus. På hemvägen så har vi fantastisk utsikt över Bunnerfjällen, Snasahögarna, Tännforsen mm. Den här turen passar tuffare nybörjare och ridvana.

  • När: Den här turen går året runt.
  • Pris: 600 kr / person.

- Halvdag i lättare terräng till Lövstaströmmarna
Vi börjar dagen med att hämta våra hästar och förbereder dom för turen. Vi rider till Lövstaströmmarna turen går delvis på väg och delvis i lättare skogsterräng. Vi provar på olika gångarter som tölt, skritt, trav och galopp. Passar nybörjare och ridvana som vill träna gångarter.

  • När: Sommarhalvåret.
  • Pris: 600 kr / person.

- Halvdag i lättare terräng till Norhalla täljstensbrott
Vi börjar dagen med att hämta våra hästar och förbereder dom för turen. Vi rider till Norhalla täljstensbrott turen går delvis på väg och delvis på skogsbilväg. Vi provar på olika gångarter som tölt, skritt, trav och galopp. Bra utsikt utlovas. Passar nybörjare och ridvana som vill träna gångarter.

  • När: Sommarhalvåret.
  • Pris: 600 kr / person.

- Heldag till Nordhallsfjället
Vi börjar dagen med att hämta våra hästar och förbereder dom för turen. Turen går genom kuperad terräng och vi passerar flera myrer. Vi gör ett litet stopp vid en övergiven fäbovall och dricker av det friska fjällvattnet. När vi passerar trädgränsen så njuter vi av utsikten en stund innan vi rider vidare till raststället. Där så lagar vi mat tillsammans. Passar tuffare nybörjare och ridvana som vill ut på expedition.

  • När: Sommarhalvåret
  • Pris: 1000 kr / person.

- Heldag till Tännforsen
Vi börjar dagen med att hämta våra hästar och förbereder dom för turen.Vi rider en stor del väg och skogsbilväg där vi kan pröva olika gångarter tölt, skritt, trav och galopp. Sedan rider vi ner till det sagolika Drottningsundet och rider efter stranden tills vi kommer fram till ett av Svergies största vattenfall, Tännforsen. Där gör vi i ordning en enkel hage till hästarna vid forsen innan vi går ner till stranden och tillagar mat och kokkaffe över öppen eld. Efter en välförtjänt rast och mäktig upplevelse bär det av hemåt igen. Passar nybörjare och ridvana.

  • När: Sommarhalvåret
  • Pris: 1000 kr / person.

Alla priser är inklusive moms.

Angeyja Islandshästar ansvarar ej för borttappade saker. All ridande sker på egen risk

Tur ridning

Boka Turridning, ring: 073 76 69 013